Naam
M. Verhagen
Leeftijd
30 jaar
Geboortedatum
06-01-1988
Racenummer
3
Lengte
180cm
Races
66
Gewicht
88kg
Racelicentie
Grade B Full Int

Mijn verhaal

Dwars door het geluid

Wie is Michael?

We bezochten professioneel racer Michael op de plek waar hij zich het meeste thuis voelt: op race circuit Zandvoort. De geur van brandend rubber en het gloednieuwe asfalt is onontkoombaar. Ook al is de rust van de Noordzee vlakbij, dit racecircuit is alles behalve kalmerend. Motoren brullen, een snoeihard geluid komt elke seconde dichterbij. Voor je het weet scheuren de auto’s met grote snelheid aan je voorbij. Een hoge dosis adrenaline is gegarandeerd op deze plek. Samen met Michael ervaarden we één van Europa’s gaafste autoraces. Tussen de voorbereidingen, peptalks en pitstops door vertelt hij ons zijn inspirerende levensverhaal.

Als winnaar van de Dunlop Drivers Cup krijgt Michael Verhagen nu de mogelijkheid om zijn racelicentie te behalen, onder begeleiding van Jeroen Bleekemolen. Bovendien mag Michael deelnemen aan een test- en selectiedag van het BRL Light Team Fanzonely. Willem Christiaans won met zijn tweede plaats een set Dunlop SP Sport Maxx TT banden, stuurprecisie dankzij Kevlar® t.w.v €1.500,00. Matthijs Hofman mag als winnaar van de derde prijs binnenkort terugkeren naar Circuit Park Zandvoort, want hij wint een Lamborghini VIP-arrangement t.w.v. €475,- bij Bleekemolens Race Planet. Alle 25 finalisten zijn feitelijk al winnaars, want zij ontvangen een jaar lang gratis Bovag Pechhulp.

480_ddc_winnaar_solo

Besmet met het virus

Vanaf de dag dat hij geboren werd, had Michael twee plekken die voelden als thuis: zijn familiehuis in Breda en de showroom van zijn vaders autobedrijf. Een autoverkoper in hart en nieren, want zijn grootvader handelde ook al in auto’s. “Rondstruinen door de showroom was dagelijkse kost voor mij. Wanneer je opgroeit tussen de auto’s is het onmogelijk om niet besmet te raken met dit ‘virus’. Racewedstijden kijken op de televisie was bijvoorbeeld een vaste familietraditie. Ik droomde er altijd al van om zelf ook zo’n held te worden. Maar professioneel racen is een extreme dure sport. Daarom bleef het een lange tijd alleen bij dromen.

Tegen de tijd dat Michael 21 werd, werkte hij bij het autobedrijf van zijn vader. Hij leefde een heel normaal leven, tot zijn vader bijzondere post in de brievenbus vond. “Op een dag gooide mijn vader een brief op mijn bureau. Het was een winactie voor garagehouders. De prijs? Een racelicentie én de kans om een professioneel coureur te worden. Daar was het: de kans om mijn droom uit te laten komen. Ik besloot mee te doen aan de wedstrijd en werd wonder boven wonder uitgenodigd voor een selectieweekend. Meer dan 3500 wannabe-coureurs deden mee. De kans dat ik zou winnen was bijna nihil. Ondanks dat, was ik vastberaden om te winnen. We moesten karten, onze drifting-skills laten zien en de theorie leren. Na drie lange dagen kwam het verlossende woord: ik had gewonnen. Ik kon het echt niet geloven. Uiteindelijk voelde het alsof het écht zo had moeten zijn.”

Coureur in één weekend

Waar anderen al vanaf hun kinderjaren al te vinden zijn op het race circuit, werd Michael in één enkel weekend professioneel coureur. “Ook al had ik deze wedstrijd gewonnen van duizenden anderen, ik wist dat ik nog een lange weg te gaan had. Zou ik de gevestigde profs bij kunnen houden? Hoe kwam ik aan mijn eigen sponsors? Het was een zenuwslopende periode. Ik kan me mijn eerste race nog herinneren alsof het gisteren was. Hij vond plaats op het circuit in Zolder, België. Regen stroomde naar beneden. De adrenaline door mijn lijf. Ik gaf alles wat ik had, alles wat ik had geleerd, alles waarvan ik had gedroomd…
Uiteindelijk eindigde ik op de vierde plaats. Ik was tevreden, maar niet super enthousiast. Na die race kwam ik erachter dat een vierde plaats eigenlijk heel erg goed was voor een beginner. En dat ze mij om de een of andere reden twee klasses hoger hadden laten racen dan gepland was. Vanaf dat moment wist ik: dit gaat een geweldig avontuur worden.”

Voor meer informatie over Michael Verhagen klik hier.
Of kijk op driverdb.com van Michael Verhagen.

Huidige team(s)