Verhagen mikt op goed resultaat in WTCR Nederland

Michael Verhagen krijgt de kans om op wereldniveau te schitteren wanneer hij zijn thuiswedstrijd van het WTCR - FIA World Touring Car Cup, gepresenteerd door OSCARO, volgende week betwist.

Verhagen is ingeschreven als wildcard voor de WTCR Race of Netherlands van 19 tot 21 mei, waarmee hij landgenoot Prins Bernhard van Oranje bij Bas Koeten Racing vervoegde om een ​​tweede Audi RS 3 LMS te besturen.

Momenteel is een campagne gestart met een BMW M4 in de Dutch Supercar Challenge-serie, Verhagen, 30, en heeft ervaring met TCR-machines van de TCR Benelux- en Duitsland-wedstrijden, waaronder met Bas Koeten Racing in Zandvoort vorig seizoen.

Hij is ook bekend met de Nederlandse WTCR OSCARO-reguliere Tom Coronel, nadat hij in 2017 een Honda Civic Type R met hem had gedeeld in TCR Benelux.

"Ik heb racen in verschillende toerwagenkampioenschappen in sprint en uithoudingsvermogen", zei Verhagen. "Ik heb twee races gedaan in TCR Benelux samen met Tom Coronel en ook twee races in TCR Duitsland met de Bas Koeten Racing Audi RS 3 met Jaap van Lagen en Rik Breukers in hetzelfde team. Omdat Zandvoort mijn thuisbaan is, hoop ik snel weer in te halen. De competitie zal hevig zijn en WTCR is de hoogste competitie in mijn carrière, dus de spanning stijgt. "

Bas Koeten: "Het racen van onze twee Audi RS 3 LMS TCR-auto's in het WTCR op Zandvoort zal een geweldige ervaring zijn voor ons team. Het hebben van twee Nederlanders in onze fel oranje auto's is een mooie toevoeging aan het sterke WTCR-veld. Ik ben er zeker van dat de 100.000 fans die verwacht worden onze oranje auto's zullen ondersteunen. "

WTCR Race of Netherlands maakt deel uit van het jaarlijkse Jumbo Racedagen motorsportfestival van Zandvoort met demonstraties van Max Verstappen, de Nederlandse Red Bull-coureur.

Bas Koeten Racing, inmiddels 15 jaar geleden opgericht, opereert op meer dan 60 circuitraces en verzamelt elk seizoen met een vloot van meer dan 20 voornamelijk touringcars. Het team is gevestigd in Westwoud, Nederland, en heeft in het verleden verschillende successen geboekt met verschillende TCR International-races.

Voor meer informatie kunt u kijken op de site van FIA, klik hier.
Wilt u meer lezen over Michael Verhagen klik dan hier.

Verhagen staat rechts afgebeeld met Tom Coronel (links) en Bas Koeten (foto: TCR-series.com)