Terugblik Spa-Francorchamps racing festival

Kende JR Motorsport in Assen nog een teleurstellend weekend, tijdens het Spa Racing Festival op Spa-Francorchamps herpakte het BMW-team zich. Door een van de twee races in de Supercar Challenge te winnen keerde ze terug in de strijd om het GT-kampioenschap. 

19 auto’s verschijnen in de snelle GT-klasse aan de start. JR Motorsport BMW M4 Silhouette-coureurs Michael Verhagen en Willem Meijer kijken terug op een zwaar weekend in Assen. In Assen hadden zij door pech en problemen de leiding in het kampioenschap verloren, in Spa-Francorchamps is de teleurstelling weggespoeld.

Tijdens het eerste raceweekend in de Ardennen waren de Porsches in de eerste race nog oppermachtig.  John de Wilde won de eerste race. Verhagen en Meijer kwamen de volgende dag terug met een overwinning.

Race 1

De openingsrace van het weekend zag Ward Sluys en Bas Schouten hun BMW M4 Silhouette naar een sterke zege in de GT Division rijden. Daarvoor moesten de JR Motorsport-teamgenoten zich wel terugvechten. Nadat Sluys bij de start na een tik van een andere auto veel plaatsen verloor.

Nadat Jeffrey van Hooydonck in de Go Motorsports by DVB de eerste stint aan de leiding had gelegen. Ontketende de tweede helft in een driestrijd. JR Motorsport-teamgenoten Bas Schouten en Willem Meijer, en Race Art Porsche 991 GT3 Cup Gen.II-coureur Edward Grouwels. Na rondenlang duelleren door de Ardenne waarbij de sterke punten van zowel de BMW’s als de Porsche naar voren kwamen, pakte Schouten uiteindelijk de leiding en kon hij naar de overwinning racen.

Race 2

De tweede race ging wederom naar JR Motorsport. Nadat Sluys en Schouten op zaterdag de overwinning pakten, was het nu de beurt aan teamgenoten Michael Verhagen en Willem Meijer in de BMW M4 Silhouette 3.2. De GT Division-polesitters pakten bij de start met Meijer aan boord van de BMW de leiding en stonden deze niet meer af. Race Art Porsche-coureurs Roger en Edward Grouwels namen bij de start de tweede en derde plaats in en konden in de tweede stint na een gevecht met Floris Dullaart de tweede en derde plaats veiligstellen.

Voor meer nieuws klik hier.

Supercar Challenge nieuws vind u hier.

 

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy