Michael Verhagen pakt overwinning tijdens Jumbo Racedagen op Zandvoort

Michael Verhagen en Bernhard van Oranje mengen zich tijdens Jumbo Racedagen op Zandvoort tussen de snelste toerwagencoureurs ter wereld. De snelle man uit Breda en de mede-eigenaar van Circuit Zandvoort hebben een wildcard voor het officieuze wereldkampioenschap en zijn elkaars teamgenoot bij de stal van Bas Koeten Racing.

Audi RS3 LMS TCR

Verhagen en Van Oranje nemen allebei het stuur van  een Audi RS3 LMS TCR ter hand en nemen het tijdens de Jumbo Racedagen op tegen de wereldtop. In het weekend van 20 en 21 mei rijden zij drie wedstrijden tijdens het evenement dat naar verwachting wordt bezocht door een groot aantal autosportliefhebbers.

“Het is geweldig dat ik aan deze spectaculaire races kan deelnemen en mij kan meten aan de wereldtop. Met de demonstraties van Max Verstappen komen er vele duizenden autosportfans naar Zandvoort, wat de beleving natuurlijk alleen maar mooier maakt,” aldus Michael Verhagen."Daarbij ben ik opgetogen dat ik de teamgenoot van Bernhard van Oranje ben voor dit weekend. Eerder dit jaar heb ik al voor het team van Bas Koeten Racing gereden in de Audi RS3 LMS TCR en weet dat ik hier zeer snel mee kan zijn.

Michael Verhagen

Michael Verhagen heeft een druk weekend achter de rug tijdens de Jumbo Racedagen. Hij kwam niet alleen uit in de Supercar Challenge, waar hij een overwinning pakte, maar reed daarnaast een drietal wedstrijden in het WTCR-kampioenschap. Hiermee droeg de snelle man uit Breda bij aan het autosportfeest op Zandvoort, dat werd opgeluisterd met de komst van Max Verstappen die enkele demonstraties verzorgde met de Red Bull F1-bolide. “Een geweldig weekend met prachtige autosport heb ik achter de rug, met als hoogtepunt toch de overwinning op zondag,” verklaarde Michael.

Supercar Challenge

Michael trapte het drukke autosportweekend af met een race in de Supercar Challenge terwijl de tribunes en duinen reeds volgepakt waren met autosportfans. Het was zijn teamgenoot Willem Meijer die de start voor zijn rekening maakte en halverwege de race het stuur overgaf aan Michael. “Het was een chaotische wedstrijd, want na mijn stop kwam de safetycar de baan op.

Bij de herstart deed ik alles goed en kon de Turkse Porsche-rijder voorbij, waardoor ik de leiding in handen kreeg,” verklaarde Michael. Hij maakte het karwij af en pakte zo met zijn teammaat Meijer de zege. “Erg lekker om direct de eerste race van het weekend te winnen. Prachtig om voor zoveel fans bovenop het podium te mogen klimmen.”

Tweede Pinksterdag kwam de Supercar Challenge voor de tweede maal in actie. Ook toen was het publiek massaal naar het circuit getogen in de Noord-Hollandse duinen. Willem Meijer trapte de race af in de BMW M4 Silhouette en pakte snel de leiding van de wedstrijd. Bij de pitstops moest de wagen vanwege het goede resultaat van zondag langer stilstaan, waarmee het de leiding verspeelde.

Aan Michael de eer de wagen naar de finish te brengen. ”Ik kwam voor de SafetyCar de baan op en kreeg te horen van het team dat ik 80 moest gaan rijden omdat de SafetyCar mij dan kon inhalen, vlak daarna moest ik toch naar voren rijden. Mijn banden waren hierdoor lekker warm toen de baan weer groen werd gegeven. Ik kon de achtervolging inzetten op de Porsche van Ceyisakar die tweede reed.

Op het einde ging ik extra pushen en maakte wat meer gebruik van de curbstones wat resulteerde in een spin. Gelukkig kon ik de tweede plaats wel behouden, terwijl de winst er misschien wel had ingezeten. Daar baal ik natuurlijk wel van, maar toch kijk ik tevreden op de twee wedstrijden waar ik twee keer op het podium kwam en zo veel punten heb verzameld met mijn teamgenoot Willem Meijer,” blikte Michael terug op zijn optreden in de Supercar Challenge.

WTCR

Michael Verhagen maakte tijdens de Jumbo Racedagen ook zijn debuut in het WTCR-kampioenschap. Deze toerwagen klasse wordt beschouwd als het officieuze wereldkampioenschap, waar de sterkste coureurs in uitkomen. Niemand minder dan prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van het Circuit Zandvoort was zijn

teamgenoot, die de tweede oranje Audi RS3 LMS van Bas Koeten Racing bestuurde. “Prachtig om je te kunnen meten met de snelste toerwagencoureurs van de wereld. Omdat ik een gastrijder ben, had mijn Audi meer strafgewicht. Strijden voor de ereplekken zat er daardoor niet in, maar kon wel tonen wat ik waard was,” blikte Verhagen terug op zijn eerste optreden in deze klasse.

Professionele klasse

“Het is een zeer professionele klasse, met veel media-aandacht en races die live werden uitgezonden op Eurosport. Ook met een handtekeningen sessie en Max Verstappen op de startgrid, was het een waar autosportfeest.” Michael Verhagen kwam in de eerste wedstrijd niet aan racen toe, die werd stilgelegd door een lange neutralisatie. Uiteindelijk kon hij strijden met zijn teammaat en kwam als 20ste aan de meet.

Maandag stonden er twee races op de kalender. Na een kwalificatie sessie in de vroege ochtend, reed hij vlak voor de lunch de eerste race. Weer wist hij voor zijn teammaat te blijven. “Het niveau is hoog en met dat extra gewicht komen we te kort. De wagen is voor de rest wel perfect. Ik heb mij wel zeer goed vermaakt, natuurlijk prachtig met al die mensen langs de kant,” zo gaf Verhagen aan.

Tijdens het sluitstuk van het weekend ging Michael er echt even voor zitten. Hij wist vanuit het achterveld naar voren te rijden en toonde aan wat hij waard was. Helaas maakte hij een klein foutje, waardoor hij achteraan moest aansluiten. “Erg jammer van dat foutje. Er had duidelijk meer ingezeten en ik was zeer rap onderweg. Prachtig om mij te kunnen meten met de sterkste coureurs in de toerwagenracerij en ik kijk dan ook terug op een druk maar werkelijk geweldig autosportweekend.”

Uitslagen

Uitslag race 1 Supercar Challenge:
1 Michael Verhagen / Willen Meijer, 2. Cenk Ceyisakar, 3. Jos Jansen, 4. Grouwels / Zumbrink, 5. Dick Freebird, 6. Paul Sieljes, 7. Bob Herber, 8. Daan Meijer

Uitslag race 2 Supercar Challenge:
1. John de Wilde, 2. Michael Verhagen / Willem Meijer, 3. Cenk Ceyisakar, 4. Bob Herber, 5. Grouwels / Zumbrink, 6. Vincent Despriet, 7. Lamster / Wijtzes, 8. Paul Sieljes

Tussenstand kampioenschap Supercar Challenge GT Divisie na 4 races:
1. Michael Verhagen / Willem Meijer 74, 2. Bob Herber 52, 3. Ceyisakar 50, 4. Grouwels 48, 5. De Wilde 47, 6. Lamster / Wijtzes 38, 7. Daan Meijer 36, 8. Sluys / Schouten 34

Bronnen:

Meer informatie over Michael Verhagen lezen? Klik dan hier.

Bron: pb verhagen racing

Jumbo Racedagen trekt recordaantal bezoekers

10.000 bezoekers voor de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort

Liveblog Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen

Foto’s: pb verhagen racing