Het kampioenschap ligt binnen handbereik

Na zes maanden is een einde gekomen aan het seizoen van de Supercar Challenge. Tijdens de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen waren nog drie van de vier titels te vergeven. Voor geen enkele winnaar kwam de zege in het kampioenschap aangewaaid.

Race 1

Op het Drenthse circuit kwam de GT Division samen met de GT & Prototype Challenge in actie. JR Motorsport-coureurs Michael Verhagen en Willem Meijer begonnen na de kwalificatie op P1, maar een spin in het gedrang bij de start van de eerste race wierp de BMW M4 Silhouette 3.2 terug naar de staart van het veld. Verhagen en Meijer vochten zich gedurende de race terug naar voren om de derde plek te claimen en als kampioenschapsleiders de finalerace in te gaan.

Het waren vooral JR Motorsport-teamgenoten Ward Sluys en Bas Schouten en Bob Herber in de BODA Racing Porsche 991 GT3 Cup die de grootste bedreiging voor de titelaspiraties van Verhagen en Meijer vormden, maar ook Speedlover Porsche 991 GT3 Cup-coureur John de Wilde maakte nog een kans op de titel.


Race 2

De twee JR Motorsport BMW’s konden in de openingsronden hun posities vooraan het veld niet vasthouden. Michael Verhagen, kampend met een rugblessure, maar heeft alles op alles gezet om te kunnen rijden. Ward Sluys moest zelfs helemaal opgeven nadat de Porsche van Jos Jansen en de BMW van Sluys elkaar raakten en hij met schade de pits in moest.

Speedlover Porsche 991 GT3 Cup-coureur John de Wilde had de leiding overgenomen en werd gevolgd door mede-Porsche-piloot Bob Herber.

Na de pitstops lag De Wilde nog steeds op de eerste plaats. Floris Dullaart en Herber kwamen als tweede en derde bovendrijven, maar moesten een drive-through-penalty uitzitten vanwege een te korte pitstop. Hierdoor steeg Willem Meijer, de co-piloot van Michael Verhagen, naar de tweede plaats wat ruim genoeg was om de titel binnen te slepen. In de laatste ronden kwam Meijer nog dichtbij De Wilde, maar het was de Porsche-coureur die aan het langste eind trok en het seizoen met zijn vierde zege afsloot.

Bob Herber pakte in zijn BODA Racing Porsche 991 GT3 Cup de derde plaats op het podium.
Sfeerimpressie en de camerabeelden zijn terug te vinden op onze Facebook pagina, klik hier.

Michael Verhagen (JR Motorsport, 2e GT): “Het was heel zwaar, echt doorbijten. Maar ik heb ‘m veilig binnengebracht. Willem moest de rest doen en dat heeft hij gedaan. De pit window ging open en ik ging gelijk naar binnen—het had geen twee ronden langer moeten duren.”

Willem Meijer (JR Motorsport, 2e GT): “Michael had de banden perfect gehouden. Het was aan mij om zo hard mogelijk te stampen en de auto op de baan te houden. De auto was top, het kampioenschap is binnen!”

Finaleraces: Michael Verhagen en Willem Meijer pakken titel in GT divisie

Voor meer informatie over Michael Verhagen klik hier.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy